Földrengés rázta meg Los Angeles városát

2024.08.13. 06:50
4,4-es erősségű földmozgás rázta meg Los Angeles városát hétfő délután, a szakemberek a Highland Park városrészre teszik az epicentrumot. A hatóságok szerint sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés és az infrastruktúrában sem keletkezett nagyobb kár. A rengést több kisebb előzte meg még ugyanezen a napon.

Hétfőn kora délután 4,4-es erősségű földrengés rázta meg Los Angeles térségét. Az epicentrum a város Highland Park nevű városrészének közelében volt, néhány kilométerre északra Los Angeles belvárosától – közölte az amerikai földtani intézet az ABC News cikke szerint.

Sérültekről nem érkezett jelentés és az infrastruktúrában sem keletkezett nagyobb kár – közölte a Los Angeles-i tűzoltóság. A Los Angeles-i rendőrség arra figyelmezteti a lakosokat, hogy „készüljenek fel az utórengésekre” a nagyobb rengést követően.

A Cal Tech tisztviselői szerint kevesebb mint 10 százalék az esélye egy 5,0-s erősségű vagy annál nagyobb utórengésnek a következő héten.

Ezt a rengést két kisebb földrengés – 1,7-es és 1,3-as erősségű – előzte meg az elmúlt nap folyamán az amerikai földtani intézet szerint. A Cal Tech tisztviselői szerint a rengés feltehetően az alsó Elysian Park törés mentén történt, de több törés is van a területen.

A földrengés a Los Angeles-i Egyesített Iskolai Kerület, az ország második legnagyobb iskolai körzetének diákjai számára az első tanítási napon történt.