Meghalt a Pokémon szinkronszínésznője

2024.08.13. 11:27
Rachael Lillis szinkronszínésznő 46 éves korában, mellrákban halt meg. A Pokémon tévésorozatokban, filmekben és videójátékokban is szerepelt, több főszereplőnek is ő adta a hangját.

Rachael Lillis volt a japán animációs sorozat szereplőinek, Mistynek és Jessie-nek, illetve másoknak is az angol szinkronhangja. Halálát Veronica Taylor jelentette be, aki a Pokémon főszereplőjének, Ash Ketchumnak adta a hangját – írja a BBC

Taylor a következőket írta: „Rachael rendkívüli tehetség volt, egy fényes csillag, amely a hangján keresztül ragyogott, akár beszélt, akár énekelt. Rachael Lillist mindannyian ismerjük a sok csodálatos szerepből, amit játszott.”

Elmondta, hogy Lillis hálás volt a támogatásért, amit kapott, miközben rákkal küzdött. A nővére is megerősítette Lillis halálhírét egy online oldalon, amely pénzt gyűjtött a rákkezelésére.

Lillis 1978-ban született a New York állambeli Niagara Fallsban, és operaénekesnek tanult, mielőtt szinkronszínész lett. Hangja az IMDb szerint 1997 és 2015 között 423 Pokémon-epizódban csendült fel. 

Ő adta a Pokémon-karakter Jigglypuff hangját is, többek között a 2019-es Pokémon – Pikachu, a detektív című filmben és a Super Smash Bros videójáték-sorozatban.