Lezuhant egy kisrepülő Nagykemencén, fejjel lefelé érkezett a talajra

2024.08.17. 20:39 Módosítva: 2024.08.17. 20:42
Lezuhant egy kisrepülő szombaton a szlovákiai Nagykemence repülőterén. A gépben, amely fejjel lefelé érkezett a talajra, ketten utaztak, egyiküket sérülései miatt kórházba szállították. A baleset körülményeit még vizsgálják.

Lezuhant egy repülőgép szombat délután Szlovákiában, az Eperjesi kerület Homonnai járásának Nagykemence (szlovákul Kamenica nad Cirochou) településén – közölte a Teraz.sk, a szlovák TASR hírügynökség hírportálja a tűzoltó- és mentőszolgálat eperjesi műveleti központjának beszámolója alapján.

Az esetet szombaton nem sokkal 12 óra 30 perc előtt jelentették a tűzoltóságnak, a baleset feltételezhetően a gép leszállása közben történt a helyi repülőtéren. A tűzoltók tájékoztatása szerint a balesetben ketten megsérültek.

A rendőrség közölte, hogy a polgári, motoros kisrepülőgép balesetében egy utas sérült meg, akit kórházba szállítottak.

„A baleset következtében a gép fejjel lefelé egy füves területre zuhant” – közölte az eperjesi rendőrség, hozzátéve, hogy a pilóta alkoholtesztje negatívat mutatott. A baleset körülményeit még vizsgálják.

Hasonló eset legutóbb – mint írtuk – tavaly októberben történt Szlovákiában, amikor a Szenicében lezuhant kisrepülőgép tragédiájában két ember életét vesztette.