Kigyulladt egy óriáskerék Lipcsében, többen megsérültek

2024.08.18. 14:15
Kigyulladt a lipcsei Highfield fesztivál óriáskereke, négyen égési sérülést szenvedtek, egy ember pedig esés következtében sebesült meg. A sérültek között rendőrök is vannak.

Kigyulladt egy óriáskerék, mintegy huszonöten szenvedtek sérülést a lipcsei Highfield fesztiválon keletkezett tűzben szombat este – írja az MTI.  Az esetről videók is készültek.

Az óriáskerék két gondolája – egyelőre ismeretlen okok miatt – este kilenc óra körül kigyulladt, és teljesen kiégett. Az emberek többsége könnyebb füstmérgezést kapott, négyen azonban égési sérülést szenvedtek, egy ember pedig esés következtében sebesült meg. A hatóságok szerint legalább négy rendőr van a sérültek között.

A szemtanúk egyike arról számolt be, hogy az óriáskerék hirtelen elkezdett gyorsabban forogni, míg az égő gondolák legfelülre nem kerültek, aztán „síri csönd állt be”.

Az éppen akkor színpadon fellépő Ski Aggu művésznevű rapper később az Instagramon azt írta, hogy megsúgták neki, semmi esetre se szakítsa meg a műsort, hogy elkerülhessenek egy tömegpánikot. Mint írta, szerencsére ezt sikerült elérni.

Köszönöm, hogy mindannyian nyugodtak maradtatok, és ezzel sikerült elkerülni valami rosszabbat

– tette hozzá.

A Störmthal-tó mellett rendezett fesztiválon mintegy 30 ezren vettek részt, a rendezvényt a tűzesetet követően csaknem két órára megszakították.