18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Lövöldözés történt egy boszniai gimnáziumban, többen meghaltak

2024.08.21. 12:52
Tantestületi gyűlésen részt vevő tanárokra nyitott tüzet egy iskolai dolgozó szerdán. A lövöldözés következtében több ember meghalt, a helyszínelés még tart.

Hárman meghaltak, egy ember pedig súlyosan megsebesült szerdán a nyugat-boszniai Sanski Most egyik gimnáziumában, ahol egy iskolai dolgozó tüzet nyitott a tantestületi gyűlésen részt vevő tanárokra – közölte rendőrségi nyilatkozatokra hivatkozva internetes oldalán az Oslobodjenje című napilap.

A lövöldözés tényét a lapnak Adnan Beganovic, a helyi rendőrség szóvivője erősítette meg, aki azt is közölte, hogy a történtek részletei még nem tisztázottak, részletesebben a helyszínelés elvégzése után tud nyilatkozni.

A szóvivő nem árulta el, ki lőtt a tanárokra, az Oslobodjenje úgy tudja, hogy egy, az iskolában dolgozó kisegítő munkásról van szó.

Nem hivatalos információk szerint a támadónak egy ideje nézeteltérései vannak az iskola vezetésével, korábban pedig diszkrimináció miatt panaszkodott. 

A támadó ellen fegyelmi eljárást indítottak, és szerda délelőtt azokat vehette célba, akikről megtudta, hogy köze lehet az eljáráshoz. Állítólag a támadónak pszichés problémái is vannak – számolt be a horvát Index

Áprilisban írtunk arról, hogy egy 12 éves gyermek meghalt, két másik pedig súlyosan megsebesült a Helsinki külvárosa, Vantaa egyik iskolájában történt lövöldözésben. Márciusban egy miskolci fiatal tervezett tömegmészárlást, a TEK egy iskolai lövöldözést hiúsított meg. 

Tavaly tavasszal pedig meghalt nyolc gyerek és egy biztonsági őr, miután egy hetedikes diák lövöldözni kezdett egy belgrádi általános iskolában. A támadásban több gyerek is megsérült.