Turbulencia miatt kényszerleszállást hajtott végre egy gép Rómában

2024.08.21. 13:21
Legalább két ember megsérült az easyJet Korfuról Londonba tartó járatán hétfőn, miután a gép erős turbulenciába keveredett. A pilóták kényszerleszállást hajtottak végre Rómában.

Az Airbus A320-as repülőgép helyi idő szerint hétfőn nem sokkal 13 óra előtt indult a görögországi Korfu repülőteréről Gatwick felé. Alig 20 perccel később erős turbulenciába keveredett – írja a The Sun

Mint kiderült, két légiutas-kísérő sérült meg, akik éppen ételt akartak felszolgálni a fedélzeten tartózkodóknak. A repülőgép falához vágódtak, sérüléseik elég súlyosak voltak, így a pilóták úgy döntöttek, kényszerleszállást hajtanak végre a római Fiumicino repülőtéren, ahol a két utaskísérő orvosi ellátásban részesült.

Az easyJet szóvivője közölte: „az augusztus 19-i járaton turbulenciát tapasztaltunk, ami miatt sajnálatos módon megsérült a légiutas-kísérő személyzet két tagja. Ennek következtében a kapitány úgy döntött, hogy a járatot Rómába irányítja, ahol a légiutas-kísérők orvosi ellátásban részesültek”.

A gépen mintegy 181 ember tartózkodott. Az olasz repülésbiztonsági ügynökség, az ANSV vizsgálatot indított az incidens miatt.

Mint arról az index is beszámolt, májusban erős, extrém turbulenciába került a Singapore Airlines légitársaság Londonból Szingapúrba tartó járata. A turbulenciához gyorsan fejlődő, feláramló zivatarok járultak hozzá. Az érintett járat majd kétezer métert süllyedt három perc alatt, óriási pánikot előidézve az utastérben. A repülőgép Bangkokban hajtott végre kényszerleszállást. A Boeing 777–300ER típusú gép fedélzetén 211 ember utazott, közülük egy 73 éves férfi – feltételezhetően szívrohamban – életét vesztette.