Tűz ütött ki a horvátországi Vir szigetén, egy strand közelében

2024.08.22. 16:54 Módosítva: 2024.08.22. 16:54
Tűz ütött ki a horvátországi Vir szigetén csütörtök délután, a lángok a Brdonja strand közelében a házakat is elérték. A legfrissebb információk szerint a tűzoltók megfékezték a tüzet.

Csütörtök délután tűz ütött ki a horvátországi Vir szigetén, a Brdonja strand közelében. A horvát Index beszámolója szerint egy fenyőerdőben keletkeztek a lángok, a lap által közzétett felvételen az is látható, hogy sűrű füst szállt fel a térségben.

A zadari tűzoltóság 13 óra 25 perckor kapott bejelentést a Vir szigetén, nyílt területen keletkezett tűzről, a tűzoltókat azonnal kivezényelték. 

A Zadar megyei tűzoltóság parancsnoka, Matej Rudic közölte, hogy a tűz elérte a Brdonja strand közelében lévő házakat is. A tűz keletkezése után néhány órával megerősítették, hogy megfékezték a lángokat, de az erős szél miatt a tűzoltók még a környéken maradtak.

Délután négy óra körül nem sokkal a horvát tűzoltóság megerősítette, hogy a tüzet lokalizálták. „Délután 3 órakor sikerült lokalizálni a viri nyílt téri tüzet, a beavatkozásban 6 tűzoltóság 23 tűzoltója vesz részt 11 járművel. A tűzoltók továbbra is a helyszínen vannak”– közölték.

Mint írtuk, nemrég Split közelében is tűz ütött ki, a lángok nagyon gyorsan terjedtek, és néhány ház is lángra kapott a térségben.