Már az első napon meghalt egy ember a Burning Man fesztiválon

2024.08.27. 18:28
Meghalt egy nő a 2024-es Burning Man fesztivál első napján, augusztus 25-én a nevadai Black Rock sivatagban, erősítette meg a fesztivál. A halál okát egyelőre nem közölték.

Az egyhetes rendezvény augusztus 25-én reggel kezdődött, és a nőt még aznap 11:29-kor élettelenül találták. A fesztiválton szolgálatot teljesítő mentők megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel – írja a Variety

A Black Rock sivatagban tartott, évente megrendezett fesztivál az Egyesült Államok egyik legismertebb kulturális eseménye.

A fesztivál szóvivője közleményében azt írta: „A Burning Man megerősíti a résztvevő halálát a nevadai Black Rock Cityben, a nevadai Black Rock sivatagban. Gondolataink és részvétünk a veszteség által érintett családnak és barátoknak szól. Az elhunytat a Pershing megyei seriff irodája azonosította.”

A halál oka egyelőre nem ismert. A résztvevő nevét és életkorát sem hozták nyilvánosságra. „A személyzetünk és a közösségünk biztonsága és jóléte a legfontosabb. Teljes mértékben együttműködünk a helyi hatóságokkal az eset kivizsgálása alatt. A Pershing megyei seriff hivatala minden halálesetet kivizsgál, ami a hatáskörébe tartozik” – közölte a fesztivál. 

Mint megírtuk, tavaly is meghalt egy ember, és több mint 70 ezren rekedtek a fesztiválon, miután a heves esőzések sárfürdővé változtatták a környéket.