Ismét felcsaptak a lángok Splitben, alig ötszáz méterre a lakóházaktól keletkezett tűz

2024.08.29. 11:25
Ismét lángol a horvátországi Split közelében lévő hegyoldal, pedig a tűzoltóknak korábban már sikerült megfékezniük a tüzet. Munkájukat az erős szél és a terület megközelíthetetlensége is nehezíti.

Mint írtuk, kedd este villámcsapás következtében tűz ütött ki Horvátország déli részén, Split közelében. A Zrnovnica melletti hegy északi oldalánál a lángok miatt utakat kellett lezárni. Az ország több részéből tűzoltókat vezényeltek a térségbe. Már épphogy eloltották a tüzet, a horvát Index beszámolója szerint 

szerda este ismét lángra kapott a terület. 

A horvát lap olvasói szerint a tűz a házaktól mintegy 500 méterre ütött ki. A Split Megyei Tűzoltóközpont közölte, hogy 250 tűzoltót vezényeltek a térségbe. Hozzátették: „a nyílt lángok nehezen megközelíthető terepen jelentek meg, ami megnehezíti a tűzoltók munkáját”.

„Tűz ütött ki Grabovac környékén. Ez egy megközelíthetetlen terület, nincsenek utak a járművek számára. Járhatatlan, fúj a szél, de minden tőlünk telhetőt megteszünk” – mondta Marinko Bogdan tűzoltóparancsnok a Dalmácia Rádiónak.

A sűrű füst miatt a lakók maszkot viselnek. Mint korábban írtuk, egy tűzoltó életét vesztette a lángok oltása közben. Split közelében egyébként augusztus elején is tűz ütött ki.