Magyar katonák segítettek egy szarajevói baleset utasain

2024.09.01. 08:05
A boszniai EUFOR kontingens magyar katonái egy balesetet láttak a Szarajevó melletti autópályán. Azonnal biztosították a helyszínt, de a balesetnek sérültje nem volt. A katonákat helytállásukért a helyi műveleti parancsnok kitüntette.

A Magyar Honvédség EUFOR Kontingensének katonái járőrözés közben a szarajevói M17-es autópályán egy baleset szemtanúi voltak, ahol egy autó a szalagkorlátnak csapódott, majd az árokba repült. 

A katonák azonnal a helyszínre siettek, ahol megállapították, hogy a jármű utasai nem sérültek meg. Értesítették a helyi hatóságokat, és biztosították a helyszínt, miközben a forgalmat lassították, hogy elkerüljék a további baleseteket. 

Az eseményt követően Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea művelet parancsnoka elismerést adott át a katonáknak helytállásukért. Az esetről Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter írt Facebook-bejegyzésében, ahol hozzászólásban részletesen megnevezte a kitüntetett honvédtiszteket, akik a következők: Herczeg Csaba őrmester, Halász Attila Dávid őrvezető, Vásárhelyi Richárd őrvezető, Hajdok Tibor ött. szakaszvezető, Droszt Ákos törzsőrmester, Fila Norbert őrvezető, Baki Tibor őrvezető és Zsupos Antal Adrián őrvezető.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport