Bombariadót jelentettek az összes szlovákiai reptéren

2024.09.01. 11:36
Vasárnap reggel egy ismeretlen személy jelentette be, hogy bombát rejtettek el a kassai, a poprádi és a pozsonyi repülőtéren. Azonnal kiürítették az érintett terminálokat, és megkezdték a terület átvizsgálását.

A kassai repülőtér a közösségi médiában is jelezte, hogy a 09.55-kor induló, London felé tartó járat a hatósági vizsgálat miatt később fog felszállni – írja az Új Szó

Ezzel egy időben Poprád repülőterét is lezárták. „Az utazókat evakuáltuk, jelenleg ellenőrzéseket végzünk a terminálokon és az adminisztratív helyiségekben” – közölte weboldalán a vezetőség, egyúttal hozzátéve, hogy a Londonból 09:45-kor érkező, és a brit fővárosba 10:25-kor induló menetrend szerinti járat esetében késésre kell számítani.

A Markíza szlovák hírportál értesülései szerint a pozsonyi M. R. Štefánik repülőtéren is bombariadó volt vasárnap, kora reggel, de ez nem korlátozta a reptér működését. A rendőrök már befejezték a pirotechnikai ellenőrzést, robbanóeszközt nem találtak.

Nem sokkal később a kassai repülőtér vezetősége is közölte, hogy náluk sem találtak robbanószerkezetet, így ismét teljes üzemben működnek. A bombafenyegetések hírét a lapnak az illetékes kerületi rendőrkapitányságok is megerősítették.