18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Lőfegyvert talált a kocsiban, majd fejbe lőtte magát egy 8 éves fiú

2024.09.04. 15:05
Egy nyolc éves fiú lelőtte magát az anyja autójában talált lőfegyverrel hétfőn. A fiú a kórházban életét veszítette, az anyja ellen nem indítanak eljárást, mivel a helyi törvények nem írják elő hogyan kell tárolni egy lőfegyvert.

Meghalt egy nyolcéves kisfiú hétfőn, a Utah állambeli Lehiben miután véletlenül fejbe lőtte magát az autóban hagyott töltött fegyverrel. Az édesanyja egyedül hagyta az autóban, mert éppen vásárolni volt. A fiú, kedd reggel a kórházban meghalt.

A lövöldözés „nem szándékosnak és önkezűleg elkövetettnek” tűnt – írta közleményében a rendőrség. Hozzátették, hogy az anya ellen nem emeltek vádat, de a lövöldözést még vizsgálják.

Lelőtte magát. Megtalálta a pisztolyt az ülésem alatt, és meghúzta a ravaszt. Nyilvánvalóan baleset volt. Biztosan baleset volt

– nyilatkozta a fiú édesanyja.

A Giffords Law Center to Prevent Gun Violence szerint Utah államban nincsenek olyan törvények, amelyek előírnák, hogy a felügyelet nélkül hagyott lőfegyvereket milyen módon kell tárolni – írja a Sky News.