Rálőttek egy tizenéves diákra Svédországban, egy iskola vécéjében

2024.09.04. 10:45
Rálőttek egy tizenéves diákra Svédországban, egy Stockholm melletti iskolában szerda reggel, a rendőrség közlése szerint egy gyanúsítottat őrizetbe vettek. A hatóságok gyilkossági kísérletként kezelik az ügyet. A sérült diákot a rendőrség kikérdezése után szállították kórházba.

A gyilkossági kísérlet reggel fél kilenckor történt Huddingében. A sérült eszméleténél volt, és válaszolni is tudott a rendőrség kérdéseire, majd kórházba vitték. A bűncselekmény az iskolai vécében történt.

A helyi önkormányzat sajtóközleményben tudatta, hogy a lövést egy légpuskából adták le. Az iskola egyik diákja félve mondta: „Remeg az egész testem, nem gondoltam, hogy itt ilyesmi történhet. De mégis bárhol előfordulhat.”

Gyilkossági kísérlet gyanújával egy főt vettek őrizetbe. A rendőrség szóvivője szerint több elkövetőt nem keresnek, valamint az említetten kívül nincs több sérült sem. A hatóságok a helyszínt lezárták, és vizsgálják a bűncselekmény körülményeit, valamint megkezdték a szemtanúk kihallgatását − írta az Aftonbladet.