Kelemen Hunor indul a romániai államfőválasztáson az RMDSZ színeiben

2024.09.06. 16:21
A november-decemberi romániai államfőválasztáson a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Kelemen Hunor szövetségi elnököt indítja, aki szerint fontos, hogy a romániai magyarok sajátos problémáit csak egy magyar jelölt tudja megjeleníteni.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) belső „parlamentje”, a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) pénteken, Kolozsváron döntött arról, hogy Kelemen Hunor szövetségi elnököt indítják a november-decemberi romániai államfőválasztáson – derül ki az MTI beszámolójából.

Az államfőjelölt kinevezése után tartott beszédében elmondta, hogy nem egy kitüntetést kapott kollégáitól, hanem feladatot és munkát, amelyet párttársaival közösen fog elvégezni. Kiemelte, hogy fontos, hogy a romániai magyaroknak legyen államfőjelöltjük Romániában, mert ez az ő szülőföldjük is, rájuk is kihat, hogy mi történik az országban és az ő sajátos problémáikat csak egy magyar jelölt tudja megjeleníteni.

Kelemen Hunor kifejtette, hogy az RMDSZ az őszi kampány során a józan észt fogja képviselni és a valós problémákról fognak beszélni, miközben mindent megtesznek azért, hogy ismét kormányra kerüljenek, hogy a józan ész visszakerüljön az ország vezetésébe.

Ha győzünk, akkor a józan ész fog győzni

– összegezte a jelölt.