A felismerhetetlenségig égtek, 17 tanuló halt meg egy kenyai iskolatűzben

2024.09.06. 10:54
Legalább 17 diák meghalt, miután csütörtök este kigyulladt egy iskola Kenya középső részén – közölte a rendőrség. A halálos áldozatok száma még emelkedhet, mivel több mint egy tucat embert súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba.

A kenyai Nyeri megyei Hillside Endarasha általános iskolában keletkezett tűzben 17 tanuló vesztette életét. A halálos áldozatok száma még emelkedhet, mivel több sérültet is súlyos sebesülésekkel vittek kórházba. Resila Onyango, a rendőrségi szóvivő nyilatkozata szerint a holttestek a felismerhetetlenségig égtek, további holttestek előkerülésére lehet számítani, a tűz okát egy nyomozócsoport vizsgálja.

William Ruto kenyai elnök X-bejegyzésében azt nyilatkozta, a kormány minden szükséges erőforrást mozgósít az érintett családok támogatására.

A kenyai Vöröskereszt közölte, hogy pszichoszociális támogatásokat nyújt a tanulóknak, a tanároknak és az érintett családoknak.

Az iskolatüzek viszonylag gyakoriak a kenyai bentlakásos iskolákban, 2017-ben 10 diák halt meg a fővárosban, Nairobiban található Moi Girls High Schoolban elkövetett gyújtogatásban. A Nairobitól délkeletre fekvő Machakos megyében legalább 67 diák halt meg a több mint 20 évvel ezelőtti leghalálosabb kenyai iskolagyújtogatásban – emlékeztet a BBC.