Véget ért a hadművelet, kivonult egy városból az izraeli hadsereg

2024.09.07. 11:03
Az izraeli erők egy nagyszabású művelet után kivonulnak Dzseninből.

Az izraeli erők egy kilencnapos nagyszabású hadművelet után kivonultak a megszállt ciszjordániai Dzsenin városából és menekülttáborából − írja a BBC

A területet − amely a terrorizmus fellegvára, és amelynek mintegy 60 ezer civil lakosa van − az Izraeli Védelmi Erők (IDF) évek óta egyik legnagyobb ciszjordániai akciójának célpontja volt. Egy izraeli katona is meghalt a dzsenini harcokban.

Tubasz városában és az al-Faraa menekülttáborban is razziát tartottak a Ciszjordánia északi részén zajló műveletben, amely a leghalálosabb ilyen jellegű akció a Hamász Izrael elleni támadása miatt tavaly októberben kirobbant gázai háború kezdete óta.

Miután az izraeliek kivonultak a dzsenini menekülttáborból, az IDF augusztus 27-i támadásának kezdete óta a lakosok először mehettek ki az utcára.

Az izraeli hadsereg közleményében az szerepelt, hogy Dzsenin térségében „14 terroristát likvidáltak, több mint 30 gyanúsítottat fogtak el, és mintegy 30, az utak alá telepített robbanószerkezetet hatástalanítottak” a műveletben.

Azt is elmondta, hogy felszámolták a „számos terrorista infrastruktúra helyszínét… beleértve egy mecset alatt található földalatti fegyverraktárt és egy robbanóanyagok gyártására használt laboratóriumot”, valamint „nagy mennyiségű fegyvert” távolítottak el.