Az izraeli hadsereg csapást mért a Hamász parancsnoki központjára Gáza északi részén

2024.09.07. 14:11
Az izraeli légierő megtámadta a Hamász parancsnoki és hadműveleti központját, ami egy észak-gázai oktatási intézményben működött. Az izraeli hadsereg állítása szerint a támadásban precíziós lőszereket használtak. A palesztin hírügynökség szerint a légicsapásban 13-an meghaltak.

Az izraeli hadsereg (IDF) csapást mért a Hamász palesztin szélsőséges szervezet parancsnoki központjára Gáza északi részén – adta hírül az MTI.

Az IDF szombat reggeli közleménye szerint az izraeli légierő megtámadta a Hamász parancsnoki és hadműveleti központját, amely az észak-gázai Dzsabalia egyik iskolájában működött. A palesztin szélsőséges szervezet itt tervezte és készítette elő terrortámadásait.

Az IDF hangsúlyozta, hogy a létesítmény közelében élő civilek veszélyeztetésének csökkentése érdekében több intézkedést hozott, így például a támadásban precíziós lőszereket használt.

Előzőleg a WAFA palesztin hírügynökség arról jelentett, hogy a dzsabaliai iskolát – amelynek udvarán sátrakban tartózkodtak a menekültek – ért légicsapásban 13 ember meghalt és 15-en megsebesültek.