Újabb lövöldözés történt az Egyesült Államokban, a hatóságok hajtóvadászatot indítottak

2024.09.08. 10:28
Hét sebesültje van annak a lövöldözésnek, amely a Kentucky államot átszelő I–75-ös autópálya londoni szakaszánál történt az Egyesült Államokban. A merénylő egy felüljáróról vagy a közeli erődből kezdett a járművekre tüzelni, majd elmenekült a helyszínről. A hatóságok azt kérik a lakosságtól, hogy zárkózzanak be, amíg el nem kapják az ámokfutót.

Kentucky állam rendőrsége egy nemzeti park mellett kutatott a gyanúsított után, aki legalább hét embert megsebesített, miközben az I–75-ös autópálya egy vidéki szakaszán lövöldözni kezdett – közölték a hatóságok szombat este. 

Az incidens nem sokkal helyi idő szerint este 6 óra előtt kezdődött az amerikai London városától pár kilométerre, a Laurel megyei rendőrökhöz ekkor érkezett a bejelentés az autópályán közlekedő járművekre leadott lövésekről – számolt be a Reuters.

A lövések egy erdős területről vagy egy felüljáróról érkeztek a helyi médiajelentések szerint.

Randall Weddle, a Lexingtontól 145 kilométerre délre, a Daniel Boone Nemzeti Park közelében fekvő, mintegy 8000 lakosú kisváros, London polgármestere a Facebookon közzétett bejegyzésében közölte, hogy hét ember megsérült, köztük olyanok is, akiket meglőttek. Azt írta, hogy halálos áldozatokról egyelőre nem tudnak. 

A településvezető arra kért mindenkit a környéken, hogy „tartsák zárva az ajtókat, amíg ez a fickó szabadlábon van”.

„Maradjanak otthon”

A lövöldözés napokkal azután történt, hogy két diák és két tanár meghalt, kilencen pedig megsebesültek egy Georgia állambeli középiskolában. Egy 14 éves diákot és az apját, akit azzal gyanúsítanak, hogy hozzáférést adott fiának a lövöldözésben használt fegyverhez, megvádolták a lövöldözéssel kapcsolatban, ami nem sokkal a tanévnyitó után történt.

A Kentuckyban történt támadás közelében egy autópálya-szakaszt órákra lezártak, de később újra megnyitották, bár a gyanúsított még mindig szabadlábon volt.

Körülbelül három órával a lövöldözés után a Laurel megyei seriffhivatal megnevezte a „gyanúsítottat”, aki „fegyveres és veszélyes”, és figyelmeztette a lakosságot, hogy ne közelítsék meg a 32 éves férfit.

A gyanúsítottat egyelőre nem sikerült elfogni, és arra kérjük az embereket, hogy maradjanak otthon

– írta Scottie Pennington, a Kentucky Állami Rendőrség rendőre a Facebookon.

Több állami hivatal egységei is segítsenek az állami rendőrségnek és a helyi bűnüldöző szerveknek – tette közzé a szövetségi ügynökség az X-en, „kritikus incidensnek” nevezve az esetet.