Pápua Új-Guineába utazott Ferenc pápa

2024.09.08. 11:50
Ferenc pápa a Pápua Új-Guinea távoli északnyugati partvidékén fekvő Vanimóba utazott, miután a fővárosban, Port Moresbyben 35 ezer főre becsült közönség előtt celebrált misét.

A pápát lelkes fogadtatásban részesítették az Indonéziával közös határhoz közeli félszigeten fekvő városban. Üdvözölték a kis katolikus közösség tagjai, akiket a hazájából, Argentínából érkezett misszionáriusok szolgálnak − írja a The Guardian

A pápa, amikor megérkezett a távoli régióba, közel egy tonna humanitárius segélyt és játékokat adott át az ott élő híveknek és misszionáriusoknak.

Valami csodálatost tesztek, és fontos, hogy ne maradjatok magatokra

− mondta Ferenc pápa a Vatikán által 20 ezresre becsült tömegnek a város emeletes, faburkolatú székesegyházi plébániája előtt tartott találkozón.

„Csodálatos földön éltek, amelyet sokféle növény és madár gazdagít” − mondta a pápa. „A táj szépségéhez egy olyan közösség szépsége társul, ahol az emberek szeretik egymást.”

A pápa vanimói vizitje valószínűleg a Pápua Új-Guineában tett látogatásának csúcspontja lesz, ez a négy országot érintő délkelet-ázsiai és óceániai körútjának második állomása. Miután először Indonéziában áll meg, Ferenc pápa hétfőn Kelet-Timorba utazik, majd a hét végén Szingapúrban fejezi be látogatását.