Összeomlott egy híd Németországban, a villamosvágány és a járda is odaveszett

2024.09.11. 12:08
A drezdai Carola híd egy része szerda hajnalban az Elba folyóba omlott. Az a hídrész is érintett, amelyen a villamosvágány és a járda található – közölték a drezdai hatóságok a német lapokkal.

A mintegy 100 méter hosszú szakasz, amelyen a villamos közlekedik, hajnali 3 óra körül egyelőre tisztázatlan okokból meglazult – jelentette a német média. A leomlás miatt két nagy távhővezeték is megrongálódott. 

Az óváros felőli hídfőnél mintegy egyméteres rés keletkezett. Ezenkívül két 500 méter hosszú távhővezeték is megsérült – közölte a drezdai tűzoltóság. A kiáramló víz teljesen elöntötte a partszakaszt. A katasztrófavédelem lezárta a Carola hidat és a környéket. 

A távhőellátás jelenleg az egész városban szünetel. A balesetben senki sem sérült meg. A drezdai tűzoltóság arra kéri a lakosságot, hogy kerüljék el a környéket, és ne akadályozzák a munkálatokat. 

A Blid szerint a Carola híd Drezda egyik legfontosabb hídja. Autósok, villamosok, kerékpárosok és gyalogosok is előszeretettel használják. A híd felújítását 2025 januárjára tervezték.