Donald Trump: Taylor Swift meg fog fizetni ezért

2024.09.12. 12:34
A republikánus elnökjelölt szerint várható volt, hogy előbb-utóbb Taylor Swift Kamala Harrist fogja támogatni, ezért nem tulajdonít neki túl nagy jelentőséget. Donald Trump helyette az énekesnő barátnőjéről, az egyébként őt támogató Brittany Mahomesról beszélt.

A vita másnapján, szerda reggel a Fox News & Friends c. műsorban reagált a republikánus elnökjelölt, Donald Trump arra, hogy Taylor Swift demokrata ellenfelét, Kamala Harrist támogatja a novemberi elnökválasztáson, és rajongóit arra biztatja, tegyenek ők is így.

Az egykori elnök ugyanakkor nem tulajdonít neki túl nagy jelentőséget.

Sosem voltam egy Taylor Swift-rajongó

– fogalmazott Trump, aki a Grammy-díjas énekesnő helyett annak egyik barátnőjére, Brittany Mahomesra terelte át a szót, aki az elmúlt hetekben nyilvánosan is kiállt Trump támogatása mellett.

Csak idő kérdése volt, hiszen nem tudja támogatni Bident. Nézzenek csak Bidenre! Őt nem lehet támogatni – folytatta az egykori elnök, aki gondolatát arra futtatta ki, hogy Swift mindig is egy nagyon liberális személy volt, aki mindig csak demokratákat támogat. 

Ezért valószínűleg fizetni fog majd a piacon

– jelentette ki Trump, aki még egyszer aláhúzta, Swift helyett jobban szereti barátnőjét, Brittany Mahomest, aki a Kansas City Chiefs sztárirányítójának, Patrick Mahomesnak a felesége.

Ugyanakkor, mint arra az MSNBC emlékeztet, Taylor Swift 2020-ban Joe Bident biztatta támogatásáról, azonban ez a népszerűségén nem változtatott, sőt azóta ért fel karrierje jelenlegi csúcsára, bár ennek vajmi köze van az énekesnő politikai nézeteihez – egy 2023-as kutatás szerint egyébként a Swiftie-knek nevezett Taylor Swift-rajongók többsége eleve vagy demokrata, vagy a demokratákhoz húzó független.

Swift-rajongók egy része már korábban elkezdte támogatni Harrist

Ráadásul rajongóinak egy csoportja már így is szervezett egy Kamala Harrist támogató Swifties for Kamala csoportot, amely Harris mellett más progresszív jelöltek kampányát szeretné segíteni önkéntesekkel, valamint adományokkal: sajtóhírek szerint az énekesnő bejelentése után megnőtt az érdeklődés termékeik iránt, ahol Taylor Swift-dalszövegeket ültetnek át politikai üzenetté pólókon, sapkákon át egészen táblákig vagy barátságkarkötőkig.

Annak ellenére, hogy Trump szerint sosem volt Taylor Swift-rajongó, korábban több ízben is kommentelt Twitterén Taylor Swift magánéletét érintő híreket – igaz, ez még jóval azelőtt volt, hogy 2015-ben politikusnak állt volna.

Donald Trump továbbá a nyáron olyan mesterséges intelligenciával (MI) generált képeket osztott meg közösségi oldalán, ahol Taylor Swift-rajongók biztatnak Trumpra szavazással Swifties for Trump pólókkal és transzparensekkel – az MI-vel készített képeket Trump oldalán úgy kommentálta, elfogadja a támogatásukat.

Mint arról beszámoltunk, Trumpnak egyébként nem volt jó estéje a Kamala Harrisszel szembeni vitán. A demokrata elnökjelölt sokszor összezavarta, majd hibára kényszerítette Trumpot többek között azzal, amikor azt állította, hogy Trump gyűlésein az emberek unatkoznak és elmennek, vagy amikor arról beszélt, hogy a világ vezetői a háta mögött nevettek az egykori elnökön.

Annak ellenére, hogy ezeket Harris csapdának szánta, Trump nem tudta kihagyni, hogy ne reagáljon ezekre, fontos másodperceket vagy akár teljes perceket elégetve a felszólalásra szánt időből, miközben épp a Harris számára kedvezőtlen migráció vagy infláció volt a téma, így ahelyett, hogy Trump vitapartnerét támadta volna, védekezésre kényszerült.