Jövő tavasszal ismét megrendezhetik a fesztivált, amelyből világraszóló botrány lett

2024.09.15. 11:37
Jövő áprilisban érkezik a börtönből szabadult Billy McFarland fesztiválja, a Fyre Fest II. Az amerikai üzletember korábban pont e miatt az esemény miatt került börtönbe, és több mint 26 millió dollár kártérítéssel tartozik az áldozatoknak.

Billy McFarland közölte, hogy a Fyre Fest II.-t 2025. április 25–28. között rendezik meg Mexikó partjainál – írja a Billboard. McFarland az előző fesztivál miatt négy évet töltött a börtönben, és még mindig több mint 26 millió dollár kártérítéssel tartozik az áldozatoknak. 

Mint ismert, az exkluzívnak szánt, igazi elit fesztiválként belengetett Fyre korántsem úgy sült el, ahogyan azt Farland és csapata előzetesen gondolta.

Festői környezet a Bahamákon, a világ első számú influenszerei, népszerűbbnél népszerűbb előadók, luxusapartmanok és fine dining ételek helyett két kenyér közé préselt sajt, beázott sátrak és matracok, illetve félkész színpad várta a szigetre érkezőket. A felháborodott tömeg nagy része még csak hazautazni sem tudott az időközben lefújt fesztiválról, hatalmas káosz uralkodott a helyszínen, az elveszített összegekért pedig évekig tartott a pereskedés. 

E hét elején McFarland a Today Show-ban „jelentette be” (többszöri halasztás után) a Fyre Fest II. új dátumát, amely április 25–28. között lesz, méghozzá „egy privát szigeten Mexikó karibi partjainál”. Ez már legalább a harmadik dátum, amelyre a szervező beharangozta az új eseményt. 

Lehetőségünk van arra, hogy elkapjuk a vihart, és tényleg belekormányozzuk a hajónkat abba a káoszba, ami történt, és ha jól csináljuk, szerintem a Fyre-nak esélye van arra, hogy ez az éves fesztivál legyen az, amely tényleg átveszi az uralmat a fesztiváliparban

– mondta ambiciózus terveiről McFarland.

Társkeresővel is próbálkozott már 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a wannabe-üzletember nem tétlenkedett sokáig a börtönéveket követően sem, és azonnal új vállalkozást indított PYRT – azaz pirate, mint kalóz – néven, amelynek legújabb terméke nem más, mint egy mesterséges intelligenciára támaszkodó társkereső. 

Február 27-én dobjuk piacra a következő termékünket. Ez egy kis randevúzási, párkereső dolog, amit most építettünk. Kijövünk ide a parkba, és megkérjük az embereket, hogy írják le ideális barátjukat vagy barátnőjüket, mi pedig készítünk róluk egy mesterséges intelligencia által kreált képet, ezt pedig összevetjük valódi emberek képével. Az öt legpontosabb találatból válogathat ezt követően az ügyfél

– mondta egy YouTube-ra feltöltött videóban McFarland. Az akkor 31 éves férfi úgy vágott bele az új vállalkozásba, mintha mi sem történt volna korábban.