Egy 96 éves nő halálra gázolt egy gyalogost az Egyesült Királyságban

2024.10.01. 06:49
Hétfőn bűnösnek vallotta magát az a 96 éves brit asszony, aki 2023-ban halálra gázolt egy gyalogost, egy másikat pedig megsebesített. Az idős asszony 18 hónap felfüggesztett büntetést kapott a liverpooli koronabíróságon.

A merseyside-i Ainsdale-ből származó 96 éves June Mills 2023 augusztusában halálra gázolta a 76 éves Brenda Joyce-t, a 80 éves Jennifer Ensort pedig megsebesítette, mikor autójával felhajtott a járdára Formbyban – írja a Sky News.

Az idős asszonyt hétfőn 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek, miután bűnösnek vallotta magát a liverpooli koronabíróságon. A nőt emellett 1500 font pénzbírságra, 500 font bűnügyi költség megfizetésére kötelezték, és öt évre eltiltották a járművezetéstől.

June Mills vélhetően az egyik legidősebb ember az Egyesült Királyságban, akit halálos baleset okozásáért ítéltek el. Simon Medland bíró az ítélethirdetéskor azt mondta, hogy senkinek sem származna haszna abból, ha az asszonyt börtönbe zárnák, és azt is hozzátette, hogy 

ez az eset minden szempontból egy tragédia.

A 96 éves nő ügyvédje elmondta, hogy védencét örökké kísérteni fogják a történtek és nagy szégyent és bűntudatot érez. Megjegyezte azt is, hogy June Mills a baleset után leadta a jogosítványát.

Az ügyvéd beszélt arról is, hogy a nő korábban jótékonysági munkát végzett, bűncselekmények áldozatait segítette, valamint ukrán menekülteknek is otthont adott.

June Mills azt nyilatkozta, hogy azért hajtott fel a járdára, mert túl nagy gázt adott, pánikba esett és elvesztette az irányítást a Vauxhall Corsája felett.

„Emlékszem, hogy csak finoman nyomtam meg a gázpedált, és akkor úgy éreztem, mintha kilőtt volna. Az egész nagyon gyorsan történt, és előttem emberek voltak, de nem tudtam elkerülni, hogy elüssem őket, mert az autó olyan gyorsan ment, hogy nem tudtam irányítani” – írta vallomásában az idős asszony.