Deutsch Tamás az EP Jogi Bizottságánál is bepanaszolta Magyar Pétert

2024.10.02. 15:32
A Fidesz európai parlamenti képviselője felszólítást küldött szerdán az Európai Parlament Jogi Bizottságának, hogy „akadályozzák meg”, hogy Magyar Péter mentelmi ügye elhúzódjon. Deutsch Tamás szerint a politikus „intenzíven kavar”. Az ügyben egyre nagyobb a feszültség. Mindeközben a Tisza Párt elnöke rágalmazásért jelentette fel Deutsch Tamást.

Magyar Péter minden rendelkezésére álló eszközzel azon ügyeskedik, hogy az Európai Parlamentben (EP) a lehető legtovább húzódjon a mentelmi ügye – írta Deutsch Tamás szerdán a Facebook-oldalán.

Jelezte, hogy a Tisza Párt elnökének „intenzív kavarása miatt” kialakult helyzetben felszólítják az EP Jogi Bizottságának elnökét, ne engedjenek Magyar Péter nyomásgyakorlásának, és akadályozzák meg, hogy a politikus mentelmi ügye elhúzódjon.

Az illetékes Jogi Bizottságnak ugyanis mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy szokásos eljárásban a Tisza Párt elnöke mentelmi jogának felfüggesztésével mihamarabb elhárulhasson a technikai akadálya annak, hogy Magyar Pétert az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményért felelősségre lehessen vonni

– hangsúlyozta Deutsch Tamás. 

A Fidesz EP-képviselője felidézte, hogy Magyar Pétert lopással gyanúsítja az ügyészség, de ő nem akar lemondani a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a köztörvényes bűncselekmény miatti felelősségre vonást. „Magyar Péter ezerrel arra játszik, hogy elüljenek a diszkóbotrányának hullámai. A Tisza Párt elnöke visszaél a politikai pozíciójával, és így akar elmenekülni a felelősségre vonás elől” –tette hozzá Deutsch Tamás.

Manfred Webernek és az összes EP-képviselőnek elküldték a levelet

Deutsch Tamás hozzátette, hogy a Tisza Párt elnöke „korábban a mentelmi jog eltörléséről hadovált, de most a mentelmi joga mögé bújva mindenáron el akarja kerülni a felelősségre vonást”.

„Ezért fordultunk Magyar frakcióvezetőjéhez, Manfred Weberhez, hogy haladéktalanul nyilatkozzon arról, hogy amikor Magyar mentelmi jogáról szavaznak az Európai Parlamentben, a törvény előtti egyenlőséget megsértve meg fogjak-e védeni a köztörvényes bűncselekményt elkövető emberüket” – jegyezte meg.

Mint írta, ezért tájékoztatnak minden képviselőt Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről, és ezért fordulnak az Európai Parlament Jogi Bizottságának elnökéhez is.

Magyar Péter feljelenti rágalmazásért Deutsch Tamást 

Ahogy beszámoltunk róla, Deutsch Tamás bejelentette, hogy az összes európai parlamenti (EP-) képviselőt levélben tájékoztatják Magyar Péter mentelmi ügyéről, „a botrányos viselkedéséről és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről”. A Tisza Párt elnöke közölte, hogy a történtek miatt rágalmazásért jelenti fel a kormánypárti politikust.

Magyar Péter szerint Deutsch Tamás egy gusztustalan rágalmazó levelet írt”. A Fidesz EP-képviselőjének azt javasolta, hogy a saját mentelmi jogával foglalkozzon, mert „a hazugságai miatt feljelenti aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért”.