Négy fegyveres besétált egy mexikói luxushotelbe, agyonlőttek egy férfit, majd jet skivel elmenekültek

2024.10.03. 17:48
A mexikói Cancúnban szerda reggel négy fegyveres végzett egy férfival, aki a Hotel Riu előtti strandon tartózkodott. Az áldozat egy 30 éves mexikói állampolgár volt. A merénylők közül volt, aki a tett helyszínéről jet skivel menekült.

Megrémült turisták menekültek az életükért szerdán a mexikói Cancúnban, amikor négy merénylő végzett egy férfivel a Hotel Riu ötcsillagos luxusüdülőhely előtt. Az áldozat egy 30 éves mexikói férfi volt – írja a Daily Mail.

A merénylők közül ketten – akik gyalog közelítették meg a férfit – több lövés leadását követően jet skiken menekültek el a helyszínről. A többiek elfutottak. A támadás alatt a vendégek a hotel halljában várták meg a kiérkező rendőröket. A hatóságok vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a gyilkosságnak köze van-e a helyi kartellek összetűzéseihez, illetve a kábítószer-kereskedelemhez.

A Hotel Riu közleményt adott ki, miszerint a halott férfi nem volt a szállodájuk vendége vagy alkalmazottja – jelentette a Riviera Maya News híroldal. A négy fegyveres egyike a lövések eldördülését követően, a szállodával szomszédos Dreams Hotel tengerparti strandján keresztül menekült el.

Az amerikai külügyminisztérium a kettes veszélyességi szintbe sorolja Mexikót – ami azt jelenti, hogy a turistáknak fokozott óvatossággal kell odautazniuk. 

„Miközben a mexikói hatóságok igyekeznek megvédeni az ország főbb üdülőhelyeit és turisztikai célpontjait, ezek a területek sem mentesülnek a Mexikóban máshol tapasztalható erőszakos cselekmények és bűncselekmények alól.” 

Legfőbb kihívás a kartellek gerjesztette erőszakot megállítani

Kedden letette hivatali esküjét Claudia Sheinbaum mexikói elnök, ő az első nő az államfői tisztségben az országban. 

A Sheinbaum előtt álló legfőbb kihívások közé tartozik a mintegy 130 milliós országban megfékezni a kartellek gerjesztette erőszakot, valamint elősegíteni a befektetéseket a megújuló energiaforrásokba.