Lövöldözés volt Németországban, egy ember meghalt

2024.10.04. 13:02
Lövöldözés tört ki szerda éjjel Németországban, egy göppingeni bárban. Az incidensben egy 29 éves férfi meghalt, két másik ember súlyosan megsérült. A rendőrök nyomozást indítottak, az elkövetőt továbbra is keresik.

Nagyszabású rendőri akció volt Göppingen városközpontjában szerdán késő este. A hatóságokhoz 22 óra után érkezett bejelentés, miszerint egy göppingeni bárban lövöldözés tört ki. A támadásban egy 29 éves férfi meghalt, két másik ember súlyosan megsérült – számolt be a német Tagesschau.

Az ügyben már elindították a nyomozást, az elkövetőt továbbra is keresik, valamint a szemtanúk jelentkezését is várják – közölte a rendőrség szóvivője. 

A gyanúsított 180 centiméter magas, vékony testalkatú, 18 és 24 év közötti férfi. A bűncselekmény elkövetésekor fekete ruhát viselt.

A férfi felkutatásához helikoptert is bevetettek a rendőrök, emellett vizsgálják, hogy a lövöldözés milyen összefüggésben áll a Stuttgart környéki bandaháborúkkal.

Mint írták, a német nagyváros közelében 2022 nyara óta folyamatosak a rivális bandák közötti összecsapások. Alexander Maier, Göppingen polgármestere szerint nincs veszélyben a lakosság. A német városban jelenleg borfesztivált tartanak, így a rendezvényt a támadás ellenére is a szokott módon folytatják.