Landolás közben madárral ütközött a Wizz Air Budapest–Isztambul járata

2024.10.05. 21:05
Madárral ütközött a Wizz Air Isztambul–Budapest járatát teljesítő egyik repülőgép szombaton. A járatot végül törölték, az utasok, akik órákon át várakoztak a gépre, várhatóan helyi idő szerint vasárnap délelőtt indulhatnak csak útnak a török város repülőteréről.

Törölték a Wizz Air szombaton 10 óra 50 percre kiírt Isztambul–Budapest járatát, miután az odaúton a gép egy madárral ütközött – értesült a 24.hu. A társaság válaszában közölte, hogy az érintett utasoknak szállást biztosítanak.

Egy olvasó számolt be arról, hogy egy óra késés után SMS-ben tájékoztatták arról, hogy csúszik a gép indulása, majd további torlódásokról értesültek a reptér kijelzőjén. Később, körülbelül 4-5 óra elteltével derült csak ki, hogy egyáltalán nem is száll fel az érintett járat a nap folyamán, csak vasárnap.

A légitársaság az esettel kapcsolatban azt a tájékoztatást adta, hogy

a Wizz Air Budapest–Isztambul járatát teljesítő Airbus A321neo landolás közben madárral ütközött, ezért a légiközlekedés biztonságát szem előtt tartva a repülőgépet a szakembereknek át kell vizsgálnia. Emiatt a Budapestre induló járat várhatóan helyi idő szerint vasárnap délelőtt 10 órakor szállhat fel.

A Wizz Air az érintett utasokat a megadott e-mail-címeken és telefonszámokon értesítette, számukra szállodai szobát fogalt. A légitársaság válaszában arra azonban nem tért ki, hogy az utasok milyen kártérítésre számíthatnak.

Hasonló eset történt januárban, amikor szintén egy madár való ütközés okozott problémát az Eurowings Budapestről Stuttgartba tartó járatánál, amely nem sokkal a felszállás után vissza is fordult Ferihegyre.