Lángoló kerekekkel kényszerült leszállásra egy utasszállító közel kétszáz utassal a fedélzetén

2024.10.07. 05:41
Kényszerleszállást hajtott végre egy amerikai légitársaság repülőgépe helyi idő szerint szombat délután Las Vegas repülőterén. Az akciót a fedélzeten tartózkodó közel kétszáz utas, valamint a személyzet is sérülés nélkül megúszta. Az esetről felvétel készült.

Landolás közben kigyulladt egy utasszállító repülőgép szombaton a Las Vegas-i repülőtéren – adta hírül X közösségi oldalán a járatot üzemeltető amerikai Frontier Airlines légitársaság. A kényszerleszállásról felvétel is készült.

A légitársaság tájékoztatása szerint helyi idő szerint szombat délután a San Diegóból Las Vegasba tartó járat pilótái leszállás közben észlelték, hogy füst száll fel a repülőgépből, majd vészhelyzetet hirdettek, végül kényszerleszállást hajtottak végre a Harry Reid nemzetközi repülőtéren. A felvételeken látszik, hogy a füst mellett lángok csaptak fel a gép futóművének közeléből. A kiérkező tűzoltók eloltották a lángokat, majd a mentők is a helyszínre érkeztek.

Az esetet a gép mind a 190 utasa és a teljes személyzete sérülés nélkül megúszta.

Az utasokat buszokkal szállították a terminálhoz, az incidens okát jelenleg még vizsgálják.

Hasonló incidens történt csütörtökön az olaszországi Brindisi repülőterén, ahol a Ryanair Torinóba induló járata kapott lángra. Akkor a pilóták épp a felszálláshoz készülődtek, amikor tüzet észleltek az egyik hajtóműből, a vészhelyzetet követően a személyzet vészcsúszdán keresztül menekítette ki a fedélzeten tartózkodó csaknem 200 utast.