Károly király ideiglenesen felfüggeszti a rákkezelését

2024.10.08. 06:35
Károly király ideiglenesen felfüggeszti rákkezelését, amíg részt vesz egy kilencnapos ausztráliai körutazáson. Úgy tudni, Őfelsége a természetben való elmerüléssel és a szerettei társaságában való elmélyüléssel készül a hatalmas utazásra, amely az első ausztráliai útja lesz megkoronázása óta.

Az orvosok engedélyével Károly király szünetelteti rákkezelését, amíg egy nagyszabású tengerentúli látogatáson vesz részt. Őfelsége és Kamilla királynő jövő héten Ausztráliába és Szamoára utazik – írja a Mirror.

A királyi házaspár október 18-án érkezik meg a kilencnapos körútra, amelynek keretében négynapos látogatást tesznek Szamoán is a szigetországban megrendezésre kerülő Nemzetközösségi Kormányfői Találkozón.

Amióta a 75 éves Károlynál februárban rákot diagnosztizáltak, hetente kezelik. Úgy tudni, hogy ez egészen az utazásáig folytatódik is, a kezelés azonban 11 napra rövid időre leáll, amíg az országon kívül tartózkodik. Amint visszatér azonban az országba, az orvosok azonnal folytatják a király kezelését.

A lap szerint Károly egy megújult egészségügyi programmal, a természetben való elmerüléssel és a szerettei társaságában való elmélyüléssel készül a hatalmas utazásra, amely az első ausztráliai útja lesz megkoronázása óta.

Az alternatív terápiák híve

Kiderült, hogy Károly, aki régóta az alternatív terápiák híve, a rák miatt folytatott kemoterápiás kezelését a természet szeretetével egészítette ki. Az uralkodóhoz közel álló források szerint a király úgy véli, hogy a betegségből való folyamatos felépülésének egyik fő tényezője az volt, hogy „sok friss levegőre vágyik, és ösztönzi a család látogatását”.

E források azt mondják, hogy a „munkamániás” Károlyt „rá kellett venni, hogy fordítson nagyobb figyelmet a napirendjére, és ne terhelje meg magát, azóta azonban nagy vigaszt talált abban, hogy a gyógyulására koncentrál, és újra a legjobb formáját hozza.

A király természeténél fogva munkamániás. Ha éppen nincs nyilvános szereplése, akkor a következő kötelezettségein dolgozik, miközben elmerül a kormányzati papírok között, vagy levelekre válaszol

– mondta egy informátor.

„Nem igazán lassított a körülötte lévők tiltakozása ellenére sem, de fontos volt számára, hogy látható maradjon. Még a kezelése alatt is nagyon igyekezett, hogy a dolgok a helyükön legyenek, hogy teljes munkaidőben térhessen vissza a munkához. Most a dolgok kifejezetten pozitív irányba haladnak, ami lehetővé tette számára, hogy hosszú távú terveket készítsen” – tette hozzá.

A palotaorvosok segítettek a menetrend összeállításában

Azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a király napi 12 programmal készül az Ausztráliában és Szamoán való tartózkodása alatt, a segédek cáfolták, és megerősítették, hogy a lehető legnagyobb gondot fordították arra, hogy a látogatás mozzanatait a palotaorvosokkal összhangban alakítsák ki. Biztosak abban, hogy Károly képes lesz kihagyni a tervezett rákterápiát a távollét ideje alatt.

A látogatás részeként Károly és Kamilla koszorút helyez el az ausztrál háborús emlékműnél és meglátogatja a „Hazánkért” emlékművet, amelyet az aborigin és Torres-szoros-szigeteki lakosok szolgálatának szenteltek. A fővárosban, Canberrában Anthony Albanese miniszterelnök fogadja őket az ausztrál parlamentben.

A királyi pár részt vesz egy grillezésen Sydney-ben és ellátogat a kikötőben álló ikonikus operaházba is. Talán a legmegrendítőbb, hogy a király találkozik két onkológussal, akiket az év ausztráljainak választottak a bőrrák elleni munkájuk elismeréseként.