18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ismét lefejezett holttestekre bukkantak Mexikóban

2024.10.14. 09:35
Öt lefejezett holttestet találtak zsákokban egy út szélén a nyugat-mexikói Jalisco államban – közölték vasárnap a helyi hatóságok.

A férfi holttesteket egyenként fekete műanyag zsákokba csomagolva találták meg egy másik zsák mellett, amely „nyilvánvalóan az áldozatok fejét tartalmazta”. Az áldozatok életkorát egyelőre nem közölték – adta hírül az MTI Jalisco állam ügyészségének közleményét. 

Legutóbb februárban bukkantak lefejezett holttestekre Jalisco államban, amely a Cártel Jalisco Nueva Generación (Új Generációs Jalisco Kartell), Mexikó legnagyobb, az ország több mint húsz államában működő bűnszervezet központi területének számít.

Mexikóban a bűnbandák folyamatosan próbálják erőszakkal beszervezni a helyi lakosokat, felügyelni az ember-, kábítószer- és fegyvercsempészet útvonalait, ezért több ezer ember kényszerült elhagyni lakhelyét.

Október elején hátborzongató módon gyilkolták meg a mexikói Guerrero szövetségi államban található Chilpancingo város egy héttel ezelőtt hivatalba lépett polgármesterét. A 43 éves férfi fejét egy gépkocsi tetején, a testét az anyósülésen találták meg. Három nappal korábban a polgármester titkárát is agyonlőtték.