18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Saját fia késelhette halálra a világhírű fotóriportert

2024.10.16. 15:11
Fia megkéselhette Paul Lowe világhírű fotóriportert, aki többek között Bosznia-Hercegovina fővárosának, Szarajevónak elhúzódó ostromáról készített fotósorozatával lett világhírű.

Gyilkossággal vádolják az elismert brit fotóriporter, Paul Lowe tinédzserfiát, aki a vád szerint megkéselhette saját apját – írja a The Guardian.

Paul Lowe az ostrom alatt álló Szarajevóról készült fekete-fehér fotóival írta be magát a fotótörténelembe 1993-ban. A fotóst egy kaliforniai túra alkalmával késelték halálra, holttestét a San Gabriel-hegységben találták meg október 12-én. A halottkém jelentése szerint a 60 éves férfit nyakon szúrták. 

A rendőrség közlése szerint az eset október 12-én délután fél négy körül történt a Stoddard Canyon Falls közelében. A seriffhivatal közleménye szerint a halálos fegyverrel elkövetett támadásról szóló bejelentésre kiérkező rendőrök egy „fehér felnőtt férfit találtak, aki felsőtestén sérüléseket szenvedett”. A 19 éves férfit a gyilkosság helyszínétől néhány mérfölddel arrébb találták meg a rendőrök, és a nyomozás idejére őrizetbe vették. 

A Los Angeles megyei ügyészség közlése szerint Lowe 19 éves fia, Emir ellen egyrendbeli gyilkosság miatt emeltek vádat, és szerdán kellett volna megjelennie a West Covina-i bíróságon.