Ékezési utalványokkal éltek vissza a Meta dolgozói, két tucat embert tett lapátra a cég

2024.10.17. 14:33
Mark Zuckerberg vállalata azért bocsátott el két tucat alkalmazottat, mert azok az étkezési utalványaikat háztartási cikkek vásárlására költötték. A kisebb irodák dolgozóinak járt ez a fajta juttatás. Nem mindenkit bocsátottak el, aki ezzel a lehetőséggel élt.

Mark Zuckerberg cége 24 munkatársat bocsátott el Los Angeles-i irodáiból, mert 25 dolláros étkezési utalványukat háztartási termékek vásárlására használták fel − írta a The Guardian.

A munkavállalók elismerték a jogsértést, majd kirúgták őket, melyet a dolgozók szürreálisnak tartanak. A cég kivizsgálta az esetet, akik csak alkalmanként tettek így, azok megrovást kaptak. A nagy IT-cégek előnye, hogy a munkahelyi ebédet ők állják, a kisebb irodák pedig napidíjat kaptak étkezésre, reggelire húsz, ebédre és vacsorára 25-25 dollárt.

2022-ben a vállalat úgy döntött, hogy a vacsora csak este fél héttől lesz elérhető, ezért az alkalmazottak egy jelentős része inkább hazament műszakja lejártával, de így a nekik járó ételt sem tudták hazavinni.