Leégett egy németországi tűzoltóállomás, nem volt benne tűzjelző

2024.10.17. 14:33
Szerdán kora reggel kigyulladt egy tűzoltóautó Stadtallendorfban, melyről átterjedt a tűz az egész épületre, és leégett az állomás. Hiába volt jelen 170 tűzoltó, nem tudták megmenteni az épületet. A legnagyobb meglepetést azonban az okozta, hogy nem volt tűzjelző a tűzoltóállomáson. Az esetet még vizsgálják.

Stadtallendorfban leégett egy korszerű, több tízmillió euróból felújított tűzoltóállomás, melyet nem szereltek fel tűzjelzővel. Szerdán kora reggel az egyik jármű gyulladt ki, onnan terjedt át az egész épületre − írta meg a The Guardian.

170 tűzoltó volt a helyszínen, de a tíz méterre felcsapó lángokat ők sem tudták eloltani. Személyi sérülés nem történt, de tíz tűzoltóautó megsemmisült. Értetlenül álltak a tény előtt, hogy nincsen tűzjelző berendezés az épületben, mely ráadásul nem törvényi előírás.

Ez egy rémálom egy tűzoltó számára. Senki sem akarja a saját tűzoltóállomását oltani

 − nyilatkozta a kerületi tűzoltóság vezetője, majd hozzátette, hogy a kár értéke mintegy 20-24 millió euróra tehető.

A tűzjelző hiányát a helyi szövetség elnöke is aggályosnak nevezte, illetve a jogszabályok felülvizsgálatára szólított fel. Ezen kívül önkormányzati épületnek számított, ezért nem minősítették tűzoltóállomásnak.

Az önkormányzat szóvivője szerint egy tűzfal gátolta meg a lángok további terjedését. A tűz okát még vizsgálják, de az első jelentések alapján az akkumulátortöltő túlmelegedése okozhatta a tüzet.