Magyar Péter: Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral

2024.10.19. 13:27
Szlovéniában mondott beszédet a Tisza Párt elnöke, Magyar Péter, ahová a helyi ellenzék, az Új Szlovénia Kereszténydemokrata Párt kongresszusára érkezett. A helyszínen a szlovén és német képviselőkel egyetértettek abban, hogy az Európai Unió határait és versenyképességét meg kell erősíteni.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke Ljubljanában mondott beszédet, az Új Szlovénia Kereszténydemokrata Párt kongresszusán, amelyre a párt elnökének, Matej Toninnak a meghívására érkezett. Az eseményen Sven Simon, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) európai parlamenti képviselője is részt vett. 

A kongresszuson Magyarország, Szlovénia és Európa helyzetéről és a közeljövő legfontosabb kihívásairól egyeztettek.

Örülök, hogy egyre több helyen látják Európában, hogy Magyarország nem egyenlő a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerével és Orbán Viktorral. Egyetértettünk Sven Simon német képviselővel és Matej Tonin elnök úrral abban, hogy Szlovéniában, Magyarországon és Németországban is mielőbbi változásra van szükség

– írta közösségi oldalán Magyar Péter. 

Hozzátette, hogy mindhárom ország képviselői kiállnak az „erős, szuverén, egymást tisztelő tagállamokra épülő erős Európa” mellett. Kifejtette, hogy fő célnak tekintik az uniós határok védelmét és az európai versenyképesség erősítését is.

„A Tisza Pártnál azért is dolgozunk, hogy újraélesszük a visegrádi négyek nagy múltra visszatekintő szövetségét, kiegészítve a többi közép-európai országgal” – zárta posztját Magyar Péter.