Váratlan fordulat: nem abban az országban landolt a Wizz Air járata, ahová az utasok indultak

2024.10.20. 11:50
Nagy kavarodás történt a Wizz Air podgoricai járatainál szombaton, a Budapestről induló gép az eredeti célállomás helyett Tiranában landolt. A németországi Memmingenbe jegyet váltott utasok pedig Podgoricában ragadtak.

„A szombat reggel Budapestről induló Wizz Air járata a podgoricai célállomásának futópályáján átstartolt, majd ismét a levegőbe emelkedett. Az utasokat végül az albán főváros repülőterén szállították le, és tájékoztatás nélkül hagyták őket” – számolt be egyikük a Telexnek az esetről.

A repülőgép innen a németországi Memmingenbe indult, az ide jegyet váltott utasok pedig Podgoricában ragadtak.

Egy másik utas közlése szerint a tervezett érkezés előtti percekben a kapitány bemondta, hogy az időjárási viszonyok nem alkalmasak a podgoricai landolásra, ezért 15-20 percig a levegőben várakoztak, majd egy leszállási kísérlet után újra felemelkedett a gép, és Tirana felé vette az irányt. Mint írta, az albán főváros repülőteréről nagyjából másfél órával később buszokkal szállították át a gép utasait Montenegróba.

A Telex megkereste a Wizz Air sajtóosztályát, tájékoztatásuk szerint a sűrű köd miatt nem tudott leszállni adott járatuk Podgorica repülőterén, ezért a protokollnak megfelelően a pilóták a tiranai repülőtérre való kitérést választották. Megerősítették, hogy innen buszokkal szállították át az utasokat az eredeti célállomásra. A Podgoricából Memmingenbe induló utasok számára térítésmentes jegyváltást ajánlottak fel a következő járatukra, annak indulásáig pedig szállást biztosítottak számukra.