Összeomlott egy hétemeletes épület Indában, legalább öt ember meghalt

2024.10.23. 15:44
Összeomlott egy épülőfélben levő hétemeletes épület Dél-Indiában a heves esőzések miatt, az incidensben legalább öt munkás meghalt és három ember a romok alatt rekedt.

A Dél-Indiában történt tragédia után a helyi katasztrófavédelem eddig 13 embert menekített ki a kedden összeomlott épületből Bengaluru külvárosi negyedében, az ország egyik technológiai központjaként működő Babasupaljában – írja a helyi rendőrség beszámolója alapján az MTI. 

Az indiai Szilícium-völgynek nevezett területre harminc éve nem látott csapadékmennyiség hullott le, amely teljesen megbénította a közlekedést. Az iskolákat bezárták, a Deloitte, a Mercedes Benz R&D India és a Nokia pedig arra kérte dolgozóit, hogy otthonról dolgozzanak.

A meteorológiai szolgálat csütörtökig riasztást adott ki a heves esőzések miatt. Indiában gyakoriak az ilyen típusú balesetek a júniustól szeptemberig tartó esős évszakban.

A helyzetet tovább rontja, hogy a munkálatok alkalmával nem tartják be az építési szabályokat, nem megfelelő építőanyagokat használnak, illetve engedély nélküli új szinteket is építenek, amely az épület összeomlásához vezet.