Négyes erősségű földrengés rázta meg Albániát

2024.10.25. 21:57
Péntek este Albániában négyes erősségű földrengés történt Fier városától 11 kilométerre, károkról nem érkezett jelentés. Az elmúlt hónapban a Kárpát-medencében 160 földmozgást észleltek a szeizmológusok, de ezek kis része volt csak természetese eredetű. Magyarországon szeptember 6-án, Bodajk közelében regisztráltak 2,3-es erősségű földrengést.

Péntek este a Richter-skála szerinti négyes erősségű földrengés rázta meg Albániát – közölte az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ.

Tájékoztatásuk szerint a földmozgás öt kilométer mélységben történt. Az epicentrumot Fier városától 11 kilométerre regisztrálták, az esetleges károkról még nem érkezett jelentés − tájékoztatott az újvidéki Magyar Szó.

A Kárpát-medencében szeptember hónapban 160 földmozgást regisztrált a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma. Ebből 33 volt természetes eredetű, a többit emberi tevékenység okozta, jellemzően kőfejtéshez köthető bányarobbantások.

Előző hónapban Magyarországon egyetlen olyan földrengés volt, amit a lakosság is érzékelt, ez Bodajktól négy kilométerre keletkezett, magnitúdója 2,3-es volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport