Csaknem 18 órán át várakoztak a Ryanair Budapestre tartó utasai Szardínián

2024.10.25. 17:32
Csütörtökön este 10 órakor kellett volna felszállnia a Ryanair FR4751 számú gépének a Szardínián található Algheróból, ám a Budapestre tartó utasok pénteken 15 órakor még a repülőtéren várakoztak. Egy érintett arról számolt be, hogy feltehetőleg egy meghibásodott alkatrészt kellett megjavítani, ez okozta a csaknem 18 órásra duzzadt késést.

Csaknem 18 órán át várakoznak Szardínián a Ryanair utasai, akik Budapestre szerettek volna eljutni a menetrend szerint csütörtökön este 10 órára tervezett FR4751 számú Alghero–Budapest járattal – írja az Utazómajom.

Túlnyomó többségében magyarok várakoztak a reptéren. A blog egyik érintett olvasójának elmondása szerint olyan információk keringtek, miszerint egy meghibásodott alkatrészt kellett megjavítani, és a szükséges eszközök, alkatrészek csak délben érkeztek meg Bergamoból. Először azt az információ kapták, hogy ha a sikerül megjavítani a gépet, akkor délután 4-kor felszállnak, és végül a Flightradar adatai szerint 15:57-kor meg is történt a felszállás, 17:36-kor pedig a gép landolt Budapesten.

A blog arról is beszámolt, hogy az utasokat éjjel 1-2 óra körül vitték szállásokra, ahonnan egy transzferbusz szállította vissza őket a repülőtérre reggel 7:15-kor, ahol két alkalommal étkezésre felhasználható vouchert is kaptak. 

A várakozók között sok volt a kisbaba és a gyerek, de mindenki türelmes volt, és az olaszok is segítőkészek voltak, ugyanakkor a Ryanair reggel 6 óra óta nem tájékoztatta az utasait.