Teherautó és busz ütközött össze Mexikóban, tizenkilencen meghaltak

2024.10.27. 18:31
Kukoricát szállító teherautó ütközött egy busszal Mexikóban egy autópályán Zacatecas közelében. A busz a baleset következtében felborult, mely 19 halálos áldozattal járt, valamint hat sérült került kórházba. Az operatív szervek a helyszínen végeztek mentési munkálatokat. Az országban 2020 óta emelkedik a közlekedési balesetek száma.

Egy kukoricát szállító teherautó ütközött busszal Mexikó északi részén szombaton, legalább 19-en meghaltak, hatan megsérültek − közölték a helyi hatóságok. Előbbi számadatot módosítaniuk kellett, ugyanis eredetileg 24 halálos áldozatot jelentettek − írta meg a The Guardian.

Rodrigo Reyes Zacatecas város tisztviselője nyilatkozta, hogy a mentési és a szakértői munkálatokat követően 19 halálos áldozatról számolhatnak be, valamint hat sérültet kórházban kezelnek.

A baleset egy autópályán történt, ahol egy kukoricával töltött tartály leesett a teherautóról, amely nekiütközött az utána érkező busznak, mely az ütközéstől felborult. Az autópályát emiatt teljes szélességében lezárták, majd a hadsereg, a Nemzeti Gárda és a polgári védelem is a helyszínre sietett.

Mexikóban a közlekedési balesetek száma 2020 óta folyamatosan növekszik, abban az évben több mint 300 ezerről számoltak be, ahhoz képest 2023-ban már 381 048-ról írtak, amelyben 4803-an haltak meg és több mint 90 ezren megsérültek a mexikói Nemzeti Statisztikai Intézet adatai alapján.