Albin
0 °C
10 °C

Lépfenével támadtak Arafatra?

2003.05.23. 13:46
Merényletkísérletet követtek el Arafat ellen - állítja a palesztin vezető nemzetbiztonsági tanácsadója. Arafat három hete gyanús port tartalmazó levelet kapott - feltehetően Ázsiából. A tanácsadó fontosnak érezte hozzátenni, hogy a levél Izraelen keresztül érkezett.
Lépfenespórával végrehajtott merényletkísérlettől menekült meg három hete Jasszer Arafat - jelentette az al-Haját című pánarab napilap a palesztin elnök nemzetbiztonsági tanácsadójára hivatkozva. Hani al-Hasszan szerint a tettesek egy közvetítő útján juttatták el az antraxos levelet Arafat ramallahi főhadiszállására.

A "gyilkosság" azonban nem sikerült, mert az elnök biztonsági szolgálatának a rutinellenőrzés során feltűnt a gyanús fehér por.

Izraelen keresztül

A bejelentéssel azért vártak mostanáig, mert "időbe tellett a por összetételének megbízható helyen való ellenőrzése". "A postai bélyegzőből ítélve a levél egy ázsiai országból érkezett" - közölte al-Hasszan.

A korlátozó intézkedések miatt jelenleg minden postai küldemény Izraelen keresztül érkezik a palesztin területekre - tette hozzá. Arafatot most 14. alkalommal próbálták megölni - írta az AFP francia hírügynökség.