Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Médiaháború az iraki sikerekért

2006.10.31. 08:08
Saját üzeneteit igyekszik eljuttatni az amerikaiak iraki szerepválalásával kapcsolatban kritikus blogoszférába a Pentagon. Gyorsreagálású médiacsoportjuk napi 24 órában figyeli majd a megjelenő "pontatlan" híreket.

Kommunikációja felturbózásával igyekszik javítani az Irakról kialakult képen a Pentagon, írja a BBC. Az amerikai védelmi minisztérium gyorsreagálású sajtóosztályt állított fel, hogy akár napi 24 órában korrigálhassa a hírblogok "pontatlan" beszámolóit.

Donald Rumsfeld védelmi miniszter már az év elején arra panaszkodott, hogy az Egyesült Államok vesztésre áll a propagandaháborúban. Dick Cheney alelnök hétfőn azt mondta, az iraki lázadók az amerikai időközi választások eredményét akarják befolyásolni megszaporodott támadásaikkal.

George W. Busht és kormányát is aggasztja, hogy az iraki lázadócsoportok ügyesen használják az internetet, így azt a látszatot kelthetik, hogy erősebbek az Egyesült Államoknál, írja a BBC.

Az új sajtócsoport az "új média", jelen esetben a blogoszféra lehetőségeit használná ki a hivatalos propaganda céljaira. "Gyorsabban szeretnénk reagálni a breaking newsokra" - jelentette ki Eric Ruff, a Pentagon sajtótitkára.