16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Bomba egy londoni metróállomáson

2000.07.19. 16:59
Szerda reggel kódolt üzenet érkezett a londoni rendőrségre, miszerint az Ealing Broadway metróállomáshoz vezető sínek mellett bombát helyeztek el. A rendőrség azonnal leállította a forgalmat a kérdéses szakaszon és környékén, a közelben lakókat kitelepítették. A megtalált robbanószerkezetet a tűzszerészek felrobbantották.
A kérdéses metróvonalat, és a közelben futó nyugat-londoni vasúti fővonalat lezárták, ezért több tízezer ember késve, vagy egyáltalán nem jutott be munkahelyére. A nemzetközi repülőtérre vezető Piccadilly metróvonalon, és a főváros központját átszelő Central Line-on is szünetel a forgalom, amíg a rendőrség befejezi a nyomozást a helyszínen. Tony Thompson a londoni redőrség szóvivője elmondta, hogy az esetet bűntényként kezelik. Beszámolójában elmondta, hogy a szerencsére komolyabb károkozás nem történt, a bomba nem rongálta meg a síneket.

A kérdéses metróvonalat, és a közelben futó nyugat-londoni vasúti fővonalat lezárták
Szerdán lezárták még a Victoria pályaudvarnál és a parlamentnél lévő metróállomásokat is. A rendőrség kiürítette az állomásokat biztonsági riadóra hivatkozva, de továbbiakat nem közöltek.

A mostani bombatámadás nem az első. Az utóbbi időben már történt egy hasonló eset, igaz akkor a bomba fel is robbant a londoni Hammersmith hídnál. Az eset nem egyedi, az akkori robbantást szélsőséges ír republikánusok akciójának tartották, habár hivatalosan senki sem vállalta fel a merényletet.

Szerencsére a június másodikai robbantásban senki sem sérült meg, mivel a bomba hajnalban robbant, és a hídnak sem esett komolyabb baja. A rendőrség azóta is keresi a merénylőket. A Hammersmith híd kedvelt helye a terroristáknak, ez idáig három bombamerénylet történt itt, 1996-ban itt találták meg az eddigi legnagyobb Semtex bombát, amit az Ír Köztársasági Hadsereg aktivistái helyeztek el. A bomba akkor nem robbant fel.

Forrás: BBC  • Hírek
  • Hírek