Árpád
-2 °C
3 °C

Katonákat vetnek be a nápolyi maffia ellen

2008.09.23. 20:07
Több száz katonát vezényel az olasz kormány Nápoly környékére, miután több kegyetlen gyilkosságot követtek el a dél-olasz város közelében. A múlt heti gyilkosságokat a legveszélyesebb nápolyi maffiával, a Camorrával hozták összefüggésbe

Az olasz kormány több száz katonát vezényel Nápoly környékére, hogy segítsenek a rendőrségnek a helyi maffia elleni küzdelemben, jelentette be kedden az olasz belügyminiszter. A lépést a sokat megélt látott nápolyiakat is megdöbbentő legutóbbi gyilkosságsorozat után tették meg.

Roberto Maroni olasz belügyminiszter elmondta, hogy újabb ötszáz katonával növelik a főleg az olasz nagyvárosokba vezényelt katonák számát, és az erősítés nagy része a Nápoly közelében lévő területekre érkezik. Hétfőn már négyszáz rendőr érkezett a régióba. Az április óta hatalmon lévő jobboldali kormány korábban már háromezer katonát vezényelt az ország több területére.

Múlt héten agyonlőttek hat afrikai bevándorlót a Nápoly közelében lévő Castelvolturnoban. A rendőrség szerint a támadók legalább 130 golyót lőttek áldozataikba. Egy másik támadásban egy helyi szerencsejáték-barlang olasz tulajdonosát ölték meg, az áldozat testében 6a lövedéket találtak.

A rendőrség szerint a hírhedt nápolyi maffia, a Camorra legveszélyesebbnek tartott családja a Casalesi klán áll a gyilkosságok mögött. A Casalesi klán ellenőrzi a drogkereskedelmet és a prostitúciót a területen, ahova az újabb katonákat küldi az olasz kormány, a múlt heti gyilkosságok is kapcsolódhatnak kábítószerhez, írja a BBC.

A belügyminiszter szerint jó hatással vannak a városok utcáin járőröző katonák. Az olasz kormány egyebek mellett Róma, Nápoly és Milánó utcáira vezényelt - esetenként gépfegyveres - katonákat, akik igazoltathatnak, motozhatnak, és őrizetbe is vehetnek bárkit, aki gyanús nekik. A belügyminiszter minap tett bejelentése szerint a katonák eddig 37 embert vettek őrizetbe, 1139 autót ellenőriztek, és 10-et lefoglaltak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?