Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szitává lőttek hat afrikait Nápoly közelében

2008.09.19. 20:42
A Camorrát, a nápolyi maffiát gyanúsítják azzal a vérengzéssel, amelyben a dél-olaszországi Caserta megyében szitává lőttek hat afrikait. A nyomozók szerint a mészárlás a Camorra leghatalmasabb klánja, a Casalesi-klán és kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó afrikaiak közötti leszámolás lehetett.

Két ghánai, két libériai, egy togói és egy egyelőre ismeretlen állampolgárságú férfit lőttek agyon csütörtök éjjel a Nápolytól északra fekvő Castelvolturnóban.

A gyilkosok, akik legalább hatan voltak, legalább 130 golyót lőttek ki géppisztolyokból és kisebb tűzfegyverekből. Öt ember a helyszínen, a hatodik a kórházba szállítás után halt meg. A lövöldözésben egy hetedik - ghánai állampolgárságú - férfi megsebesült, őt kórházban ápolják.

Pénteken mintegy kétszáz afrikai bevándorló tiltakozott a történtek miatt a Castelvolturnót átvezető úton. Autókat borogattak fel és kirakatokat törtek be. "Igazságot akarunk, nem igaz, hogy a barátaink kábítószert árultak" - mondta egyikük.

Giacomo di Gennaro kriminalisztikai szakértő szerint a vérengzés a Nápoly és Caserta közötti kábítószer-kereskedést és prostitúciót ellenőrző Casalese-klán kézjegyét viselte magán.

A vérontással a magukat függetleníteni kívánó afrikaiakra csaphattak le. Júniusban a Casalese-klán 16 tagját ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre öt ember meggyilkolása miatt.