Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Szitává lőttek hat afrikait Nápoly közelében

2008.09.19. 20:42
A Camorrát, a nápolyi maffiát gyanúsítják azzal a vérengzéssel, amelyben a dél-olaszországi Caserta megyében szitává lőttek hat afrikait. A nyomozók szerint a mészárlás a Camorra leghatalmasabb klánja, a Casalesi-klán és kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó afrikaiak közötti leszámolás lehetett.

Két ghánai, két libériai, egy togói és egy egyelőre ismeretlen állampolgárságú férfit lőttek agyon csütörtök éjjel a Nápolytól északra fekvő Castelvolturnóban.

A gyilkosok, akik legalább hatan voltak, legalább 130 golyót lőttek ki géppisztolyokból és kisebb tűzfegyverekből. Öt ember a helyszínen, a hatodik a kórházba szállítás után halt meg. A lövöldözésben egy hetedik - ghánai állampolgárságú - férfi megsebesült, őt kórházban ápolják.

Pénteken mintegy kétszáz afrikai bevándorló tiltakozott a történtek miatt a Castelvolturnót átvezető úton. Autókat borogattak fel és kirakatokat törtek be. "Igazságot akarunk, nem igaz, hogy a barátaink kábítószert árultak" - mondta egyikük.

Giacomo di Gennaro kriminalisztikai szakértő szerint a vérengzés a Nápoly és Caserta közötti kábítószer-kereskedést és prostitúciót ellenőrző Casalese-klán kézjegyét viselte magán.

A vérontással a magukat függetleníteni kívánó afrikaiakra csaphattak le. Júniusban a Casalese-klán 16 tagját ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre öt ember meggyilkolása miatt.


Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!