Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

A lufikat megtalálták, a papot nem

2008.04.23. 10:14

A brazil partoknál megtalálták azokat a lufikat, amikkel Adelir Antonio de Carli atya emelkedett vasárnap a magasba, hogy legalább 19 órát a levegőben töltve megdöntse a lufival lebegés világcsúcsát, jelentette az AP hírügynökség.

Az atyának nincs nyoma.

Carli atya célja az volt, hogy pénzt gyűjtsön egy spirituális kamionparkolóra. (A jelentések nem részletezik a hely rendeltetését, de vélhetően egy olyan kamionparkolóról van szó, ahol imádkozni lehet.

Az atyának már volt egy hasonló próbálkozása. Januárban hatszáz luftballonnal emelkedett a magasba a brazíliai Ampere városában, és a szomszédos Argentínában biztonságban földet ért.

Carli atya most 750 kilométert akart megtenni, de a szél más irányba taszította. A pap ötven kilométerre távolodott már a partoktól, amikor utoljára beszélt a parti őrséggel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?