Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizennyolc kilót hízott Castro

2007.05.16. 10:21
Lényegében visszanyerte megszokott testsúlyát Fidel Catsro kubai vezető; a szigetország külügyminiszterének elmondása szerint a múlt nyáron lebetegedett idős vezér tizennyolc kilót szedett föl.

"A veszély végérvényesen elmúlt, és Fidel visszanyerte szinte a teljes súlyát - 40 fontot (mintegy 18 kilogrammot) -, amit (betegsége folytán) elveszített" - mondta Felipe Perez Roque kubai külügyminiszter a Reforma című mexikói lapnak. Hozzátette: a vezér nap mint nap testgyakorlatokat végez.

Castro hatalomba való visszatérésének lehetséges időpontjáról viszont nem bocsátkozott jóslatokba.

A 80 éves kubai vezető kilenc hónapja lábadozik súlyos bélműtéte óta, utoljára 2006. július 26-án - a műtét előtti napon - szerepelt a nyilvánosság előtt; azóta csak fényképeken és hat videofelvételen lehetett látni, ez utóbbiakból az utolsót január 30-án tették közzé.