Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Castro visszaveszi Kuba irányítását?

2006.11.11. 09:42
Fidel Castro kubai elnök felépülőben van, és várhatóan visszatér a hatalomba, de elképzelhető, hogy nem tud részt venni december 2-án a 80. születésnapja alkalmából tartandó ünnepségeken - közölte pénteken Ricardo Alarcón, a nemzetgyűlés elnöke.

"Tudom, hogy jól van, folytatódik a gyógyulása, fegyelmezetten teljesíti a rehabilitációs programot - mondta Alarcón, Castro egyik legközelebbi munkatársa egy konferencián Havannában. Castro bélműtéte miatt három és hónappal korábban fivérének, Raulnak adta át a hatalmat, s azóta csak néhány fénykép- és videofelvételen volt látható. Most az is elhangzott a konferencián, hogy Castro várhatóan visszaveszi az ország vezetését testvérétől.

A veterán kubai vezető a várakozások szerint december 2-án jelenik meg a nyilvánosság előtt a 80. születésnapja, illetve a kubai forradalom kezdetének 50. évfordulója alkalmából, Alarcón és más kubai vezetők azonban nem zárták ki, hogy erre nem kerül sor. "Ez rajta múlik, de függ az orvosai döntésén is" - mondta a nemzetgyűlés vezetője. Castro augusztus 13. töltötte be a 80. évét, de gyengélkedése miatt az ünnepséget december 2-ra halasztották.