Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Véget érhet Sarkozy házassága

2007.10.15. 15:09
A francia lapok úgy tudják, hogy Nicolas Sarkozy és felesége Cécilia még a hét elején bejelentik, hogy elválnak. A köztársasági elnök szóvivője egyelőre tagadta a pletykát, ugyanakkor magánbeszélgetéseken állítólag a tanácsadók és családi barátok is elsimerik a szétválásról szóló híreket.
Utolsó csók?

A genfi La Reserve hotel környékét az elmúlt napokban ellepték a francia újságírók és tévések, miután Cécilia Sarkozy a közelmúltban legalább kétszer megfordult a svájci szállodában. Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök felesége egyre inkább külön utakon jár, ezzel pedig heves spekulációknak adott alapot, írja a Guardian. A francia lapok többsége már azt is kikövetkeztette, hogy a pár hamarosan bejelenti szétválását, mivel a feleséget nyár óta alig lehetett férje oldalán látni.

Nyílt titok

"Ez nyílt titok" - mondta Christophe Barbier, a L'Express francia hetilap egyik szerkesztője, aki szerint a bejelentésre még a hét elején lehet számítani. "2005-ben nem bizonyultak valósnak a házasságuk végleges megromlásáról érkező hírek. Ezúttal azonban nagyon úgy tűnik, hogy most valóban vége lesz" - tette hozzá. Névtelen forrásokra hivatkozva egy másik tekintélyes francia hetilap, a Le Nouvel Observateur is osztja a konkurens lap véleményét.

"Teljesen nyilvánvaló tény, hogy nem mennek jól a dolgok a házastársak között, és ezt magánbeszélgetéseken még az elnök tanácsadói és Cécilia úgynevezett közeli barátai is elismerik" - olvasható a Libérationban. A L'Est Republicain napilap pénteken és szombaton is foglalkozott a híreszteléssel, ők egészen úgy tudják, hogy az egyik meg nem nevezett magazinnál (ami a gyanú szerint a szerdai Paris-Match lesz) már képekkel együtt raktáron van egy Cécilia Sarkozy interjú a szakításról.

Groteszk és nevetséges pletyka

"Ezt a pletykát nem kommentálom" - mondta David Martinon, a köztársasági elnöki hivatal szóvivője. "Ez groteszk és nevetséges" - tette hozzá. Cécilia Sarkozy szóvivője is nagyon hasonlóan reagált: "Nem kommentálhatunk minden ehhez hasonló pletykát."

A házaspárnak van egy tíz éves kisfia, valamint két-két nagyobb gyereke korábbi házasságukból. A szétválásról szóló híreket erősíti, hogy Céciliát a július 14-i francia állami ünnepség óta nem lehetett látni fontos nyilvános szereplésen. Ráadásul még akkor is több millió francia láthatta döbbenten a tévén keresztül, ahogy Nicolas megpróbálta megfogni felesége kezét, aki azonban határozottan elutasította a közeledést.

A svájci Journal du Tribune napilap úgy tudja, hogy a Genfben megjelenő Cécilia már csak az elnök tanácsadóinak beleegyezésére vár, hogy mikor hozhatja nyilvánosságra a válás hírét. A Guardian szerint bármi is igaz a mostani spekulációkból, a házaspár viszonya messze nem felhőtlen, sokak szerint ez annak köszönhető, hogy csak a 2007-es elnökválasztási kampány miatt jöttek újra össze.