Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Kirúgták a Cheneyt kiikszelő technikust

2005.11.28. 09:02
Kirúgta a CNN az amerikai alelnök arcát kiikszelő technikusát. A technikus szerint az alelnök kiikszelése az élő közvetítésben szabad véleménynyilvánítás volt.

Hiába hivatkozott a szólásszabadságra, a hétvégén kirúgták a CNN Cheney alelnök fejét élő közvetítésben fekete X-szel kisatírozó technikusát, jelentette a Drudgereport. Az Egyesült Államok alelnökének fejét hétfőn, sajtótájékoztatója élő közvetítése közben takarták ki.

A CNN kedden technikai problémának minősítette az esetet, a hétvégén azonban kiderült, hogy a hírtévé egyik technikusa politikai véleménynyilvánításáról van szó.

"Azért tettük, hogy kifejezzük véleményünket. Hogy Cheney és Bush ne hazudhasson tovább. Hozzák haza katonáinkat" - állította a CNN egyik technikusa egy panaszos betelefonálónak a Drudgereport értesülései szerint. A technikus ezután a szólásszabadságra hivatkozott. "Ha nem tetszik, ne nézze" - rázta le a betelefonálót.

Végül mégis a technikus húzta a rövidebbet. Bár a hétvégén ünnepelték a hálaadást, ami a legfontosabb családi ünnep az Egyesült Államokban, a CNN vasárnap elbocsátotta a véleményét kinyilvánító technikust.

"A Turner médiavállalat [A CNN tuilajdonosa] vasárnap menesztette egyik technikusát, mivel egy néző panaszára önmérsékletét vesztve személyes nézeteit kifejtve reagált. Viselkedése megengedhetetlen, véleménye nem tükrözi a hírcsatorna véleményét. Ezutón is elnézést kérünk a betelefonálótól" - közölte vasárnap Laurie Goldberg, a CNN kommunikációs igazagtóhelyettese.