Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Tovább dagad az újabb washingtoni gyakornoklány-affér

2001.07.11. 11:44
Házkutatást tartottak a kaliforniai demokrata szenátor, Gary Condit házában, aki szerelmi viszonyt tartott fenn az eltűnt 24 éves gyakornoklánnyal, Chandra Levy-vel. A rendőrség szerint a politikus továbbra sem gyanúsított az ügyben, de DNS-mintát vesznek tőle, illetve hazugságvizsgálatnak vetik alá.
Szerdára virradóra házkutatást tartott a kaliforniai rendőrség a demokrata Gary Condit házában, ahol a 24 éves Chandra Levy eltűnésével kapcsolatos bizonyítékokat kerestek. A CNN élőben közvetítette, amint a rendőrök helyi idő szerint kedden éjjel 11-kor bevonulnak a képviselő lakásába. A kutakodás órákig tartott, csak hajnali háromkor távoztak a nyomozók, akik kétzsáknyi bizonyítékot vittek magukkal.

A washingtoni rendőrfőnök, Charles Ramsey bejelentette, hogy a képviselőt hazugságvizsgálatnak vetik alá, illetve DNS-mintát vesznek tőle. A rendőrséggel való szoros együttműködést, illetve a házkutatást is a képviselő ügyvédje szorgalmazta.

A képviselő nem gyanúsított

A rendőrfőnök azonban újból megismételte: az 53 éves képviselő nem gyanúsítottja az ügynek. A hazugságvizsgálat eredménye a rendőrség szerint kettejük kapcsolatának természetét hivatott tisztázni, illetve fontos minden olyan információ megszerzése, mely a lány vélt tartózkodási helyéhez közelebb vezethet.

Chandra szülei nehezményezték, hogy Gary Condit csupán harmadszori kihallgatásán vallott az eltűnt gyakornoklánnyal folytatott románcáról. A hazugságvizsgáló bevetését is a lány szülei szorgalmazták, miután szakértők szerint az döntő bizonyítékot tudna szolgáltatni a lány lelkiállapotáról eltűnése pillanatában.

A lány tizenegy hete tűnt el

A 24 éves Chandra Levy egy washingtoni szövetségi hivatalban dolgozott gyakornokként, és utoljára április 30-án látták, amikor szüleihez utazott volna Kaliforniába. Eltűnése után derült ki, hogy viszonya volt Gary Condittal.

Egy ügyész - a Clinton-Lewinsky afférhoz hasonlóan - eljárást indítana a képviselő ellen, amiért a románc titkolásával az ügy kivizsgálását késleltette. Emellett felmerült, hogy a politikus egy légikísérőt is megpróbált rávennni, hogy hazudjon a gyakornoklánnyal folytatott kapcsolatáról.